Sett filmen Jakten på lycka

Spoilers förekommer! Denna film är baserad på en sann händelse. Ibland lyckas sådana filmer och ibland känns det mest som att de försöker använda "baserad på sann händelse" som ett PR-trick för en film som inte är så bra. Denna film tycker jag lyckas.

Filmen utspelar sig på 80-talet och handlar om en familj som kämpar med räkningarna. Till slut orkar inte mamman i familjen med det längre så hon flyttar till New York till sin släkt. Kvar blir pappan och sonen. Pappan (Will Smith) vill ge sin son ett bättre liv så han bestämmer sig för att gå en utbildning och bli börsmäklare. Han får dock ingen betalning under utbildningen så han försöker på bästa sätt att få ihop pengar, men ofta blir de tvungna att övernatta på härbärgen. Sonen spelas av Will Smiths egen son förresten.

Jag gillade verkligen denna film! Det är ett starkt drama om vilja och att aldrig ge upp. Det är verkligen kul att se Will Smith i en seriös roll, något som han klarar av väldigt bra! Rekommenderar denna film starkt! Blev även sugen på att äntligen skaffa mig en Rubiks kub.


Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Garderobsgrubbel&Byråbekymmer:

lite lika musiksmak har vi med andra ord...nu lyssnar jag dock på lite linkin park =)

2 Kristin:

Ja en del är ju lite extrema. Jag vill ju ändå att man ska se att det är en pojk som bor där men det skulle lika gärna funka till en tjej eftersom jag ska ha mycket rött. Färglatt blir det i alla fall eftersom jag bor i hus och inte behöver tänka på att någon annan ska flytta in senare :)

3 Georg Hendrix:

Den här filmen har jag!



En kompis till mig såg filmen "Seven Pounds" även den med Will Smith i en seriösare roll och han grinade lite (:D). Den kan jag också rekommendera om du gillar denna film även om jag inte sett den själv än...



Will Smith gör en bra insats i denna film och jag tycker han har kommit en lång väg i åtanke på att han började som "Fresh Prince" och en "Bad Boys"-kille. Han har gjort hur mycket som helst nu.



Filmen i sig tycker jag var bra på många sätt även om jag personligen inte greps med i handlingen som man borde. Synd att man inte bor i ett land där en "Rubriks kub" kostar en spottstyver :P

Kommentera här: