Sett filmen Iron Man 2

Spoilers förekommer! Besvikelse! Det summerar filmen i ett enda ord. Jag gillade den första Iron Man-filmen och kanske fick det upp mina förhoppningar på denna. En stor besvikelse var i alla fall vad den var.

Handlingen är enkel. Iron Man möter en ny fiende, både en uppenbar i Mickey Rourke och en som är dold inom den "egna sidan", samtidigt som han slåss för att förhindra den förgiftning som långsamt sprider sig i hans kropp och kan kosta honom livet. Trots att jag inte förväntade mig en djup film utan visste att det var ytlig action så känns handlingen alldeles FÖR ytlig. Undrar vad Don Cheadle gör i denna film? Han är riktigt bra i Hotel Rwanda, se den istället!

Filmen bygger även på den där typiska fördomen om att män som slåss är kraftfulla och slår med effekt medan kvinnor som slåss samtidigt ska vara så där otroligt snygga och posera. Jag suckade trött när Scarlett Johansson började slåss. Tråkigt! Se 1:an, den kan jag rekommendera. Denna förpassar jag till "slöseri med tiden"-hyllan.

Kommentarer:

1 Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa morsa:

Skönt att höra att det är fler som har mos i huvudet hehe :P

Kommentera här: