Robins blandning

För någon dag sedan lagade jag en Robins blandning till mat. Receptet är baserat på ett recept som jag fått av mamma som heter Gittans blandning, men eftersom det är tonfisk i den och Robin inte gillar fisk så har jag bytt ut den mot kyckling. Därför kallar jag den för Robins blandning.

Recept

Koka ris (jag lyckas alltid göra för mycket så jag vet inte hur mycket man ska koka egentligen)
Stek kycklingfilé och dela i småbitar (cirka 3-4 filéer beroende på hur många ni är). Krydda efter smak.

Häll ut riset i en gratängform. Strö kycklingen ovanpå.

Ta 4 ägg, 1 styck 2-deciliters vispgrädde (eller matgrädde om ni vill ha smalare mat) och majonnäs (välj själv hur mycket, smaka av). Blanda ihop i en bunke och häll sedan i gratängformen.

Grädda i ugn 200 grader i cirka 20 minuter eller tills färgen blivit lite gyllene.

Klart!


Jag hann inte ens ta kort på rätten förrän halva var borta. Så populär är den.

Kommentarer:

1 Bella:

Det verkade enkelt och gott :)

2 Helena:

Det receptet ska jag prova! :)

Kommentera här: