Kattregister

Att det finns register för hundar har säkert de flesta hört talas om, men det finns även ett register för katter. Tyvärr så är det inte alla kattägare som ID-märker och registrerar sina katter. Väldigt synd tycker jag. Om fler katter vore registrerade så är det enklare att bortsprungna katter hittar hem igen och samtidigt så skulle det ställa lite mer krav på kattägare. En katt är inte en slit-och-släng-produkt!

Mina katter är registrerade och har en ID-märkning i örat. Katter märks oftast i vänster öra med en bokstavs- och sifferkombination på mellan 4-5 tecken i grön färg. Katten sövs och sedan "klämmer" man in tecknen med ett särskilt instrument och så smetas färgen på. Det går även att chipmärka, men de flesta rekommenderar märket i örat eftersom det då syns att katten har en ägare. Chippet kan bara avläsas med speciell utrustning. Självklart kan man göra båda! Märkning brukar ske i samband med kastrering/sterilisering. De flesta veterinärer har erbjudande där märkning ingår vid kastrering/sterilisering.


Tetris och en av hans brorsor på väg att vakna upp efter ID-märkning 2007. Det är viktigt att en sövd katt har det varmt och skönt. Därför hade jag bäddat i ordning åt dem vid elementet.


Här finns katt- och hundregistret.

Kommentarer:

1 Mikaela - 14 år och gravid:

sv: ja exakt, vi skulle vara källkritiska :)

2 Sophy - Mamma till Ozzy.:

svar: Ja han kom exakt 4v tidigare. Så han va sådär liten som en docka =) Men din son klara sig precis ifrån att vara prematur?



Maten smakade jätte gott, så det blev en succé =)

3 Art By Tina:

Om du går in på cdon.com och söker på 100 years of horror (film) så ser du alla filmerna som är med, lite för många för mig att skriva ner här=)

4 Maol:

Jag var ute och "arbetade" igår. Satte upp klistermärken "älskade katter märker man".

Undrar om de sitter kvar idag, folk har en "ovana" att ta ner allt som handlar om djur.

5 Ivana:

Bra inlägg och otroligt söta missar! :)

Kommentera här: