Irriterad

På vår dörr står det "Ingen Fyren heller tack" på en lapp som sitter under "Ingen reklam tack"-skylten. Trots det får vi ibland Fyren. Det är kyrkans tidning. Jag är inte medlem i kyrkan och inte ett dugg intresserad av deras aktiviteter. Men det tar man för givet att man är. Sista sidan i tidningen så finns nämligen en "Gå med i kyrkan"-talong och information om vad ens skattepengar bidrar till om man är med. Jag tycker det ska vara rättvist så egentligen borde det även finnas en "Gå ur kyrkan"-talong på samma sida. Både ock liksom.

Nej då. Nu får man tidningen oavsett om man är med i kyrkan eller inte. De som är med får inget erbjudande om att gå ur, men de som inte är med får erbjudande om att gå med. Jag reagerar starkt, det är jag medveten om, men i mina ögon är detta på gränsen till propaganda. JAG VILL INTE HA DENNA TIDNING! Respektera det som står på vår dörr! Fatta någon gång! Nu har jag åter igen mailat kyrkan om detta. Har tidigare pratat med både dem och posten, men inget har ändrats.

Svaret jag fick denna gång var att de använder sig av utdelningen Posten ODR Exklusiv vilket delas ut till alla även de som avsagt sig reklam för att på så sätt få störst spridningseffekt. Jag tillfrågas vad jag är intresserad av att läsa om som icke-medlem. Snällt att fråga, men som sagt så är jag inte intresserad överhuvudtaget över vad som sker i kyrkan eller på kyrkogårdar. Jag tipsas också om att kontakta posten, något jag kanske helt enkelt får göra...IGEN.