Connors första vaccination

Idag runt lunch kom Mirja och hälsade på med sina två barn. Tror hennes äldste son gillade våra katter och kaninen. Sedan var det dags för en mindre trevlig sak. Connors vaccination. Han var lite mer kinkig redan till att börja med idag så han kanske kände av någon nervositet från mig och/eller Robin? Vägning och mätning gick bra. Han är nu 58 centimeter lång och väger strax över 5200 gram.

Så var det dags för de jobbiga sprutorna då. Vår BVC-sköterska och en till tog en varsin spruta och stack samtidigt i vardera låret på honom. Direkt de stack honom så blev han både ledsen och förbannad verkade det som. Det var vrål som bara den. Men när det var gjort så tröstade vi honom och avledde honom lite med en kvittrande fågel som han fått av Siv och Bo. Han gillar verkligen kvittret från den!

Han tystnade efter en stund. Sköterskan sa att man ibland kan se ett barns temperament beroende på hur de reagerar på sprutorna. Hon undrade leende vem av oss som har ett hett temperament för det har kanske Connor också. Jag får väl känna mig skyldig på den punkten då. Ett hett temperament är både bra och dålig måste jag säga. Lite synd om man råkar brusa upp för till exempel något missförstånd och så vidare, men bra om man reagerar på riktiga orättvisor.

Efteråt fick Robin och Connor gå hem och jag fick stanna för "mammasamtalet". Jag var uppenbarligen helt normal. Nästan man borde få intyg på det...hehe...


En "normal" mamma. Bild tagen 2005.

Kommentarer:

1 J:

Fel av mig. Det är ju en lcd belyst led såg jag nu men den dyr ut i alla fall när dem släpptes.



Sv: ja fast jag har ju bättre förutsättningar än på bio hemma, bättre ljud och bild, skönare stolar och lite godare snacks. Haha.

2 anna f:

Härlig bild tess, tokfia.. Ja kom på en sak.. :P Tycker allt att vi får testa pulkor i vinter.. Killarna kan ta bäbisarna så kör du o ja ett race^^ hihi... =) fniss fniss...



Så connor har varit å fått vaccination nu, inte lätt alla ggr. Ja det är väl lika bra att han vänjer sig.. för det blir ju fler ggr. Hrm... Han växer som han ska verkar det som? Connor kommer vara "stor" när vår bäbis kommer:-) fniss. hihi... hett temperament? han verkar ju lugn som en filbunke när man träffat honom:)

3 Sophy - Mamma till Ozzy.:

svar: aha, ja han va verkligen liten med tanke på att min son vägde 2680g när han föddes :P Men dom tar igen sig så snabbt.

4 Mirja:

Fick han någon feber inatt då?

5 Maol:

Inget pappasamtal?

Jo jag har skickat in en bild till bakom bläcket. ^_^

Kommentera här: