Heltokigt reseminne

PRUEBALO! skriver i sin blogg om ett heltokigt reseminne och efterlyser detsamma från andra bloggare. Här är mitt bidrag.

Skottland 17 maj 2007 - Efter en lång bilresa från Edinburgh via Rosslyn, Bannockburn och Perth kommer vi fram i Inverness och börjar leta efter vårt vandrarhem. Stannade på en mack och fick fin beskrivning av killen där. Kör så från macken, klockan har blivit ganska mycket och jag är trött efter att ha kört hela dagen.

Håller mig i rätt fil inför rondellen där vi ska svänga höger. Och höger svänger jag. Utan att först köra vänster håll i rondellen! Hade fått totalt hjärnsläpp trots att jag kört vänstertrafik hela dagen. Ingen trafik vid den tiden som tur var (eller kanske otur, för hade det funnits fler bilar så hade jag troligtvis följt trafiken istället för att gena). Den enda körmissen på resan i alla fall (om man inte räknar att vi körde vilse i Edinburgh) och något jag aldrig glömmer.


Att köra på skotska landsbygden var härligare än inne i städer.

Kommentarer:

1 Karin:

Haha! Jo det där med vänstertrafik har nästan dödat mig ett par gånger också:)

2 cammie:

hehe ah! rädd att toastolenska gå sönder snart. haha. Hur mår du och magen? =)

3 A n n a:

Oj, tur att det gick bra i rondellen ändå. Jag skulle nog inte klara att köra i vänstertrafik, skulle bli helt förvirrad :P.



Sv: Oh, vad spännande :). Det tycker jag låter som en bra idé.

4 Malin:

Hahaha! Det där minns jag, jag blev så paff. :)

Vilken tur att du hade så bra kartläsare då, du trodde ju inte på mig när jag sa var Bannockburn var.

Edinburgh var inte mitt fel, dålig odetaljerad turistkarta, konstiga gator som bytte namn varje kvarter och trafik som flöt på rätt fort. Var inte lätt att hinna med att se avfarten då... Jag minns den där otrevliga typen jag skulle fråga om vägen som bara ignorerade mig. Blir lika irriterad av minnet varje gång. >:(

5 Bella:

Hahaha, ja det var snyggt, men det gick ju bra som tur var :D

Du gjorde ett bra körarjobb, jag hade aldrig vågat!

Kommentera här: