Kolmården

(Under mitt och Robins besök på Kolmården så deltog vi även i aktiviteten Närkontakt varg, men det får bli ett helt eget inlägg senare så håll koll om ni är intresserade.)

Måndagen den 7 juni åkte vi från Arvika med målet First Camp Kolmården. Checkade in i vår stuga och åkte sedan till Tropicarium som ligger precis bredvid Kolmårdens ingång. Där fanns bland annat riktigt söta nyfikna små apor, stora papegojor, ormar, fiskar, alligatorer, ödlor med mera.

Dagen efter var det dags för Kolmården. Jag hade glömt vilken uppförsbacke parken börjar med. Puh! Nästan jag fick lust att hyra en kärra som jag kunde bli dragen i, men tror de endast var för barn...hehe... Inne i djurparken såg vi på allt vi kunde. Jag är lite ambivalent till djurparker i allmänhet... Undrar om djuren verkligen är lyckliga där (ibland är sånt svårt att avgöra), men samtidigt är det så lärorikt för speciellt barn att få se djuren och Kolmården jobbar för utrotningshotade djur.

Mest fascinerande tycker jag det är att se skandinaviska djur. Lodjur, varg, björn och liknande. Barnens lantgård är jag förtjust i eftersom djuren kommer fram och gosar där. Det var en svart ung get som kom fram till mig där och den var väldigt kelig. Det var typ jag och ett 10-tal barn som gosade med djuren. Förstår inte att så många vuxna kan motstå dem och bara titta. Så "vuxen" kommer jag aldrig bli! Robin tycker att delfiner och apor är fascinerande. Själv tycker jag delfiner är väldigt fina, men gillar dem bäst i det vilda. Apor tycker jag är så kusligt lika människor (förutom de små apraserna) så det nästan kan vara lite väl kusligt ibland.

När vi nästan var klara i djurparken fick jag lite smått panik. Mitt kamerabatteri dog! Det viktigaste på hela dagen var kvar ju, vargträffen! Men på Gästinformation satt en jättesnäll tjej och där fick jag låna ett uttag och ladda kameran. Så otroligt bra service! Min panik la sig när jag visste att kameran skulle funka i tid till vargarna. Vargträffen får som sagt ett eget inlägg. När den var klar åkte vi direkt hemåt och möttes av två sällskapssjuka katter.


Vår stuga på First Camp.

URVAL FRÅN TROPICARIUM

     

URVAL FRÅN KOLMÅRDEN

      


Två sällskapliga katter mötte oss här hemma. Kylväskan var konstigt intressant också.

Kommentera här: