Förändrad kropp

Graviditeten har medfört mycket kroppsligt. Ibland känner jag inte igen mig själv. Förutom sånt som inte syns, som till exempel värken och illamåendet så har den förändrats utseendemässigt. Det är självklart och man vet ju om det innan, men vilken skum känsla det är ändå.

Igår fick ett bröst för sig att plötsligt läcka något. Det var inte särskilt mycket men ändå... Jag har blivit en kupstorlek större också, har numera C. Längtar tillbaka till mina mindre, det är så varmt och skumt med större. Det har verkligen inte ökat min förståelse för varför en del vill operera sina bröst till bomber. C är inte speciellt stort egentligen, men för mig känns de som det och blotta tanken på att en del frivilligt lägger sig under kniven för att få stora övergår mitt förstånd.

Magen spänner och sträcker. Den är stenhård hela tiden så uppenbarligen var inte mina magmuskler så slappa som jag trodde.

Smalbenen och fötterna blir svullna mot kvällen. Speciellt om jag gått mycket. En kväll såg fötterna ut som att jag stukat fotlederna, så svullna var de. Lite äckligt faktiskt.

Fast jag har inte lagt på mig någon vikt på något annat ställe. Lite trist för jag hade räknat med att få lite mer kött på benen, men det kanske kommer...? Väger nu 55 kg, precis den vikten jag strävat efter då jag inte varit gravid. Fast då skulle den vara lite mer jämnt utplacerad på kroppen och inte enbart vara mage och bröst.

Kroppen är allt en mystisk anordning. Att den klarar allt sånt här....


Sommaren 2009 var mer behagligt varm åt mig, inte pôtthet som gravidsommar 2010.

Kommentarer:

1 nath:

Kroppen är allt bra knepig.. Jag tycker man ska fortsätta som vanligt när man blir gravid =) Hoppas allt kommer rulla på bra för dig

2 Amanda Rosende - Mode, Make up och Foto:

sv: jo precis :) alla är ju fina på något sätt och det finns alltid någon som tycker att en viss person är snyggast när andra kan tycka att den personen är ful :). Smaken är som baken.

3 Rebecca:

sv: ja det är riktigt hemskt att någon kan utsätta en liten flicka för nåt sånt här ! Hjärtlös typ.. :(

Kommentera här: