"Återseende" av vargar

De vargar som vi hälsade på i början av juni på Kolmården var med i dagens avsnitt av Djursjukhuset på SVT1. Fast det var filmat förra sommaren så de var bara små valpar. Så otroligt söta! Del 3 av 10 kommer finnas tillgängligt på SVT Play till och med 9 oktober. Här är länken dit!


En av vargarna som valp.


En av vargarna som 1-åring. Lite större än i programmet, eller hur?

Kommentarer:

1 Bella:

ooooh! Söt :D

Det verkar ha hänt en hel del där ja, haha :)

2 Dom kallar mig Yngve:

Aw, så sött :)



SV: tack för din kommentar i min blogg under inlägget om kroppsbehåring. Dina frågeställningar kan tyckas extrema, men de är absolut inte ovanliga. Jag vet många - både män och kvinnor - som ifrågasätter just det där med att killar kan uppge sig föredra helrakade kön och att de då drar paralleller till ett barns underliv. Själv drar jag inte de kopplingarna, då en flickas och en vuxen kvinnas underliv ser olika ut på andra plan, dessutom så har ju äldre tjejer något som småflickor saknar, nämligen bröst och höfter.



Förklaringen till att föredra rakat brukar vara att det känns "fräschare", ser "snyggare ut" och att man inte vill ha hår i munnen. Men som jag skrev i inlägget så borde folk ha förstått att könshår inte växer överallt, och att det är fullt möjligt att utföra oralsex utan att uppleva de som att man befinner sig i en urtidsskog. Har man mycket och långt hår som upplevs som ivägen så kan man väl göra som man gör på huvudet - klippa ner det lite grann. Tycker man att det känns fräschare med mindre hår - fine. Men när folk börjar snacka om att det skulle vara ohygieniskt med kroppshår så blir jag irriterad.



Jag tror att mycket av könsrakningen kan härleda till just porrindustrin, där rakningen kanske från början var tänkt att synliggöra könet mer och sedan började folk haka på trenden. Dock känns det orättvist att skylla på medier eller porrfilmer, eftersom det egna valet ändå alltid borde stå i fokus. Naturligtvis påverkas man, vi är alla mer eller mindre en produkt av den miljö vi vistas i, i synnerhet nu när porr är otroligt tillgängligt på internet, men det är enligt mig upp till var och en att avgöra vilka värderingar och normer man vill följa. Men då behövs också lite kritiskt tänkande. Det är himla tråkigt när folk försöker göra en synd och skam av något som är helt naturligt, utan att ens ha lagt en stunds reflekterande över frågan.



Nu blev det här en lång kommentar, jag hoppas att du inte misstycker :)

3 Maol:

De växer snabbt!

Jag hittade en grej...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7510504.ab

Kommentera här: