Arvikafestivalen 2010

Nu har buandet börjat komma igång angående Arvikafestivalen. Varje år är det samma visa. Det finns en grupp med folk som bestämt sig för att hata festivalen. "Det kostar pengar, brotten ökar, det blir stökigt, ljudet är för högt och så vidare." En del sträcker sig till och med så långt att de säger att festivalen borde läggas ner och att det på det viset blir "rättning i ledet". Vad är det för tänkande egentligen? Jag tycker man borde premiera individualistiskt tänkande. "Rättning i ledet" och "stå inte ut från mängden" känns som riktigt gammaldags tänkande. Någon gång på 90-talet var det en grupp människor som tänkte utanför boxen. De ville ha en festival med musik de gillade, satte igång och så blev Arvikafestivalen till. Liten till en början, men sedan växte den och nu är den känd även utanför Sveriges gränser. En prick på kartan har blivit ett koncept.

Visst är det hemskt att brotten ökar under denna tid, men varför blundar man för att det faktiskt sker brott i Arvika även när det inte är festival? Man säger att det sker så mycket våldtäkter, alkoholbrott och narkotikabrott under festivaldagarna men hallå!! När det inte är festival så sker detta också. Varför uppmärksammas inte det på samma sätt? Det är lika hemskt när det än sker!

Det är mycket jobb att knåpa ihop en festival. Att sedan klanka ner på arrangörerna istället för att kanske komma med konstruktiv kritik är riktigt barnsligt beteende i mina ögon.


På Arvikafestivalen 2009 gillade jag Korn mest. Som jag skrivit tidigare så orkade jag inte på årets festival.

Kommentarer:

1 Malin:

Sv: Nej, det var inte så kul faktiskt. Stundtals var det det, men att sitta utanför ett år när ALLA skulle in och ingen av mina kompisar utan biljett var utanför, var ingen hit. Hade varit kul att ha dig och Marie där t.ex. :)

Men nästa år har jag bestämt att det ska bli roligt igen! :)



Förresten, du som är rätt insatt i könsfrågor, vad tycker du om att de ska köra 50% kvinnliga och 50% manliga artister nästa år?

2 Bella:

Ja den veckliga terrorn som är i Arvika bryr sig inga om verkar det som (Förutom vi som bor längst gatan dvs) Tyvärr verkar inte festivalen gått bra, det är faktiskt så att jag t.o.m oroar mig för att det ska bli en Hultsfred nr 2..

3 pelle:

Men så där är det ju jämt, tragiskt nog. Pressen har väl för avsikt att skrämma upp kanske?

4 Matilda:

Dom som gör så har väl inget bättre för sig och kan nog inte roa sig själva därför förstör dom för andra " Varför ska dom ha kul om inte jag får ha det" Det känns nästan som om dom tänker så :S

5 jojo:

har faktiskt aldrig varit på Arvikaf men skulle gärna åka nåt år. Korn e grymma live. Lycka till med bebis!

Kommentera här: