Sett filmen The New Daughter

Spoilers förekommer..BIG TIME! Hade inte hört talas om denna film innan. Såg att Kevin Costner var med och så som filmen började tänkte jag: "aha...nåt familjedrama".

Ack så fel jag hade! Det börjar med mystiska fotspår och en mystisk kulle. Det utvecklas alltså till en rysare som senare går över i skräck. Helt oväntat. På grund av att jag inte förväntade mig det så blir filmen riktigt kul. Vad döljer sig i mörkret? Vad vill det? Vad gör Kevin Costner i en sådan film? Det är en del av de frågor som går genom mitt huvud.

Filmen handlar om en författare med en tonårig dotter och en yngre son. Barnens mamma har övergett dem och för att få en ny start flyttar pappan med barnen till en ny stad. Där börjar dottern snart bete sig väldigt konstigt, så där pubertetskonstig gånger tio ungefär. Folk börjar skada sig och försvinna då de varit i hennes närhet. Hon börjar gå i sömnen och minns inte vad hon gjort. Hennes bror börjar bli rädd för henne.

En del komiska situationer uppstår, som till exempel då pappan försöker förstå vad som händer med dottern och tror att det är puberteten. Effekterna är bra och skådespelarna övertygande. Handlingen blir bara mer och mer skruvad ju längre filmen går och någon grej känns väldigt löst hanterat. En sådan sak som filmen skulle klara sig utan. När det närmar sig slutet av filmen så känns det som att det i slutändan inte var en vidare bra film. Dock så höjer den sig en aning med hjälp av slutet. Jag är riktigt förtjust i "dåliga" slut! Grejen med att mätaren föll en aning åt "gilla"-hållet för mig är nog på grund av att jag inte förväntade mig Kevin Costner i en sådan här film.


Köp DVD på Ginza

Kommentera här: