Sett filmen Inception

Spoilers förekommer!

Jag visste inget alls om denna film när vi började kolla på den. Jag gillar när det är på det viset för man får en helt annan uppfattning än om man läst någon recension. Sedan så tycker alla olika. Så egentligen rekommenderar jag er att inte läsa detta inlägg då ett blankt sinne är som bäst för denna typ av film. Se filmen! Jag ska försöka att inte berätta om handlingen, men något kanske jag måste nämna för att visa på varför jag tycker som jag gör.

Effekterna är riktigt bra! Speciellt när gravitationen slutar att fungera. Det ser riktigt häftigt ut när karaktärerna studsar runt på golv, väggar och tak! Fint koreograferat! Handlingen är intressant och ser till att man aldrig blir uttråkad. Jag gillar filmer som man får tänka lite till. Genom en av karaktärerna som introduceras till "arbetet" får tittarna en förklaring av det mesta. Det gör att förklarandet inte blir så där övertydligt som i en del filmer, även fast det är tydligt ändå. Smart drag där! Kul att man inte totalt dumförklarar sin publik som en del filmer gör. Intressanta skådespelare!

Jag gillar även slutet som är så där lagom deprimerande och möjligt att bygga vidare på. Om man tänker vidare när man slutat se en film så anser jag att man ger den ett bra omdöme. Nu menar jag inte om man tänker vidare i stil med "uh, vad det DÄR var dåligt" utan när man tänker "hmm...undrar om? Tänk om man gjorde så? Tänk om det hände? Hur skulle jag reagera?" och så vidare.

Rekommenderar denna film!


Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Linn Carita:

Jag har inte hunnit se filmen än med det verkar som om det är många som gillar den. Måste nog se till att se den nu under julen ;)

2 KNORKAN - Lanvin for H&M tävling:

Tack för tipset, nu måste jag se den :)

3 Georg Hendrix:

Den här såg jag på bio.



Jag tycker det är bra med filmer som går utanför ramen av det som redan gjorts. Jag tycker Inception var lite väl rörig för min smak, men det "känslomässiga" höjde den i mina ögon.



Filmen "Knight and Day" med Tom Cruise och Cameron Diaz är en "ny" film som verkligen inte bidrar med någonting till filmvärlden. Den såg jag också på bio. Den är inte lika dålig som vissa vill få den till. Jag hade inga problem att se den, men ALLT i filmen har man sett förut. Så den var mest som en blek kopia av alla action-thriller-komedier man redan sett. Inte en dålig film, men en onödig. Absolut inget man måste se på bio, inte värd att köpa för dess ursprunliga DVD-pris.. men går den på TV. Go ahead :)

Kommentera här: