Sett filmen Imagine me and you

Spoilers förekommer! Ett riktigt dåligt skämt från tv-hallåan innan filmen började på SVT fick mig nästan att vilja stänga av tv:n. Men tur att jag inte gjorde det, för filmen var rolig då och då.

Det är en brittisk romantisk komedi. Britterna gör dessa bäst anser jag, men denna har sina nackdelar. Bland annat Piper Perabo i huvudrollen. I och för sig så är det lite roande att hon ibland börjar prata amerikanska mitt uppe i någon mening (hon ska föreställa en brittisk kvinna i filmen). Tycker ni Kevin Costner har dålig brittisk accent i Robin Hood - Prince of Thieves? Pipers dialekt är VÄRRE!

Filmen följer mallen förutom att det är två kvinnor som har huvudrollerna. Det kanske ska föreställa nyskapande, men det känns inte så för mig. Kul att se Lena Headey i en annan roll än Sarah Connor i tv-serien Terminator - The Sarah Connor Chronicles. Det allra roligaste i filmen är dock sidokaraktärerna. Jag gillar tjejen "H" (skådisens namn är förresten Boo. Coolt!) som är ett riktigt frågvist barn som ställer många kluriga frågor ("Har pingviner knän?" "Vad händer om ett ostoppbart föremål träffar på ett ogenomträngbart föremål?" och så vidare). Föräldrarna till Pipers karaktär är också lustiga, speciellt pappan som spelas av Anthony Head (kanske mest känd från tv-serien Buffy the Vampire Slayer).

Det verkar vara meningen att man ska känna sådan där "feelgood"-känsla i slutet, men jag förstår inte hur man kan det. Är det verkligen så att en del bara glömmer bort den sårade personen? Det klarar inte jag så därför faller slutet lite platt.

Kan nog rekommendera denna för lite slötittande. Inget direkt djup och inget nyskapande, men underhållning för stunden.


Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Lina:

Den filmen gillade jag inte speciellt mycket. Tyckte den var seg och inte så händelse rik.

Vad sa hallåan innan filmen? Nu blev jag nyfiken =)

2 Malin:

Åh, den filmen såg jag för ett tag sedan. Supermysig tycker jag :)

Kommentera här: