Besök hos veterinären

Igår märkte vi att Yatzy sprang på lådan ofta, men att det bara kom några droppar. Hon tvättade sig även frenetiskt. Idag var hon lite tokig och försökte kissa på lådan, i tvätthon och i badkaret. När hon satt i badkaret såg vi att det kom blod i urinen.

Så jag ringde jourveterinär omedelbart. Trodde inte jag skulle få tag i någon här i stan på juldagen, men en jättesnäll tjej jobbade. Vi fick komma in direkt. Det var urinvägsinfektion så Yatzy fick en spruta med antibiotika och en spruta med smärtstillande och antiinflammatoriskt. Imorgon ska hon få en till omgång smärtstillande och antiinflammatoriskt oralt och antibiotika ska hon få i sju dagar. Fick tabletter för 2 dagar så på måndag ska jag till Apoteket och lösa ut resterande. Vi skulle höra av oss om hon inte blivit bättre på 2-3 dagar. Hon är redan lugnare så jag tror det ska gå bra.


Alla papper och mediciner. Rekommenderar Distriktsveterinärerna i Arvika! Det var oerhört professionellt och både jag och Yatzy blev så trevligt bemötta!

Kommentarer:

1 Georg Hendrix:

Jag köpte lite filmer idag. Highlander fanns ny för 79 kronor. Jag var nära på att köpa den (pga. dig), men jag går alltid på vad jag vill se just nu (är bl.a. trött på krigsfilmer, right now) så det blev några andra. Men den kommer nog hamna i samlingen tids nog :)



Hur kommer det sig att du kallar dig just ateist? Jag är inte religiös för fem öre. Tro mig (pun intended), men då typ 5 miljarder människor i världen är religiösa (det är en löjligt stor mängd anyway) måste man ändå respektera människorna.. även om man tycker religionen i sig är nonsens.

2 Lina:

Stackars lilla katten. "Tur" att hon kissa i badkaret, annars hade ni nog inte märk att det var blod i urinen.

De drar lätt på sig UVI i kylan om de går ute sägs det, så man ska bara låta katterna vara ute korta stunder under vintern.

Kommentera här: