Barn som retar

Jag blir ledsen när jag läser om Katie, 7 år, som älskade sin Star Wars-flaska men som blev retad för att det var en "pojkflaska". Hon kände sig redan så annorlunda på grund av sina glasögon och att hon var adopterad så därför bad hon sin mamma om en rosa för att passa in. Sådant ska inte behöva hända! Barn ska inte behöva ändra på sig för att passa in och för att få vara glada. De ska ha friheten att vara som de är! Vem är det som lär barnen att det finns "pojk- och flicksaker"? Jo, vuxna! Det är föräldrar, vuxna i omgivningen, reklambudskap, leksaksförpackningar, media och liknande. Lägg av, vill jag säga till alla som förstör barn på detta vis! Låt barnen få gilla det de vill och lär dem istället att det är fel att retas, mobbas och vara elak!

Nu slutade historien gott för Katie. Hennes mamma uppmärksammade detta i sin blogg och fick många med sig. Tom Kane, som gör rösten till Yoda i Star Wars, hörde av sig så Katie fick tillbringa en dag med honom på en Star Wars-premiär i Chicago.


För att läsa artikeln följ länken.


Update: För att förtydliga så är Frank Oz Yoda's röst i filmerna och Tom Kane är Yoda's röst i de animerade äventyren och spelen.