Tuff tjej!

I senaste numret av Allas (32) finns en artikel om en tjej som vägrade att bara ignorera att en pappa misshandlade sin 4-årige son på tunnelbanan. Hon hindrade honom och kontaktade polisen. Senare fick hon medalj för sitt civilkurage. Det känns så hoppfullt att läsa att det faktiskt finns människor som gör något, samtidigt lite skrämmande att så många andra på tunnelbanan låtsades som inget. Det är ganska sjukt egentligen att så många inte gjorde något. Är man flera mot en så kan man faktiskt göra något. Nu lyckades Maria ändå, trots att hon fysiskt är en ganska liten tjej. All heder till henne!

En annan intressant grej som står i artikeln är att då hon tidigare jobbade som barnskötare så behandlade hon barnen så som hennes mamma. Hon satte sig på huk och pratade med dem lugnt på deras nivå. Precis det skrev jag om en gång på Familjeliv. Att det är så jag bemöter barn som trilskas och att det funkar för mig. Då blev jag verbalt påhoppad och flera skrev att jag inte hade någon verklighetsuppfattning och att barn minsann är jobbigare än så och så vidare... Mogna en del på FL är.


Artikeln i Allas.

Kommentarer:

1 Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan:

Modigt och fantastiskt bra gjort. All heder åt henne. Hon är verkligen värd uppmärksamhet och en medalj.

Det är bra att bli påmind om att man kan ALLTID ringa polisen. Även om man är liten och fysiskt svag.

2 Rebecca:

Sv: Ja det var jätte roligt :D synd att du inte hade råd, men bra att du bor så nära att du hör ändå :D

3 Evelina:

Älskar människor som vågar! Sjukt bra gjort av henne!

4 pelle:

WOW! Fan vad coolt gjort! Dumt att man ens blir imponerad av sådana här historier. Visar väl på hur lite civilkurage man själv har antar jag...

Kommentera här: