Sett filmen Tooth Fairy

Spoilers förekommer! Det här var inte riktigt en film i min smak. Något då och då var lite rolig, men mest kändes det moralpredikande och fjantigt.

Den handlar om en hockeyspelare (Dwayne "The Rock" Johnson) som dejtar en kvinna med två barn. En kväll när han passat barnen så är han nära att berätta för hennes 6-åriga dotter att tandfén inte finns på riktigt. På grund av det kallas han till fé-landet och får som straff jobba som tandfé i några veckor. Först får han en arbetsuniform som är en rosa ballerinadräkt, men det "rättas" senare till och han får något som ser ut som en ljusblå pyjamasdräkt. "Åh, vad bra nu har du fått den manliga versionen" säger en karaktär.

Ni som brukar läsa min blogg vet att jag stör mig på att kläder och färger delas in i olika "kön" så detta blir självklart ett gruskorn i mitt öga. En del säger till mig att man inte ska överdriva och inte ta åt sig, men alla tycker olika och ni kanske tar åt er av något annat som jag inte tar åt mig av...vi har väl lika stor rätt att tycka att saker kan vara irriterande, eller hur?

Sedan är det grejen med att jag aldrig trott på tandfén, jultomten, påskharen eller vad man nu kan hitta på. Detta innebär inte att jag är helt utan fantasi. Jag har väldigt livlig fantasi, men jag är och har alltid varit medveten om att det är fantasier och drömmar. Det har inte skadat mig som person. Men på grund av att jag aldrig trott på sådant så tycker jag det är lite trist med moralpredikandet i filmen angående om att man inte ska "förstöra" barn genom att till exempel inte ha någon tandfé. Att uppmuntra drömmar och fantasier är något jag verkligen står bakom, men för mig är det stor skillnad mellan detta och att ha en tandfé till exempel.

Nu blev inte det här inlägget så mycket om själva filmen. Ber om ursäkt för det och hoppas att det gått bra ändå!
Kan väl tillägga att jag inte direkt rekommenderar denna film.


Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Linda:

Ah haha jadu Morgan är et orginal kan man säga, som kanske inte säger de smartaste sakerna ibland när han sade så så dumförklarade han sig själv att "sådana som han, till & med kunde få jobb" hehe ganska skön kommentar. Han medger att han är lite speciell. Kritiserar sig själv att han inte är så duglig;) Men jag fick handlat o det var huvudsaken;)

Kommentera här: