Fästing på fästing

Under onsdagen såg jag något som jag aldrig sett förut. Jag tog en fästing på kattmamman i Väse och fästingen hade en fästing. Har ni sett det någon gång? Såg helknäppt ut! Vet inte om det syns så väl, men jag försökte ta en bild på det.


Ser ni den lilla mer svarta fästingen på den större fästingen? Den satt inborrad med huvudet så som de brukar göra på "sin värd". Äckliga!

Kommentarer:

1 Thea:

Hahaha! Kannibal? xD

2 Malin:

Hej!



Dessa fästingar är otroligt äckliga. Men det ser ut som en hane som parar sig med honan. Den anväder sina mundelar vid sånt tillfälle. Och det ser ut precis som på bilden du har tagit.



3 Tess:

Svar Malin: Jaså? Det hade jag ingen aning om. Har inte ens haft en tanke på att sådana kanske parar sig eftersom jag tycker de är så äckliga...hehe :-)

4 Anonym:

Usch! Äckligt!!!!

5 Malin:

Nej man brukar inte tänka på det. Men parningen brukar inte ske när en fästing sitter fast på ett värddjur, men kan ske om de sitter fast på katt eller hund. Oftast släpper honan taget efter parningen. Haha inte lite äckliga heller. Hatar dessa kryp =/ Men nu har du iaf fått svar på din fråga ;)



Kommentera här: