Yatzy levde farligt.

Syrran och Robin höll på att spackla i sovrummet igår (jag vilade) när det plingade på dörren. Utanför står en kvinna som talar om att hon sett vår katt klättra över till grannens balkong. Jag sticker ut direkt och det första jag ser är att stort hål i nätet som Yatzy på något vis lyckats få upp (Tetris satt lugnt kvar på en hylla och brydde sig inte nämnvärt). Yikes!

Robin rusar över till nästa trappuppgång direkt och vi hoppades innerligt att grannen inte var bortrest. Jag och syrran står på balkongen här och halvskriker lite till Yatzy som klättrar på räcket och ser ut att antingen vilja fortsätta bort på fönsterbrädet eller hoppa ner till 2:a våningen där de har en markis. Våra pulser var nog högt uppe i varv då. Efter vad som kändes som en evighet kom Robin ut på den andra balkongen (det hade egentligen bara gått ett par minuter).

Yatzy rev Robin ganska fint på vägen tillbaka. Hon var uppe i varv hon också. Jag gjorde ett riktigt "uppfostransmisstag" då han kom tillbaka med henne hit. Jag kramade henne hårt och pratade "gosigt" med henne och hon började spinna direkt. Där gick jag runt med henne på armen och pussade på henne ett bra tag. Inte så smart om man vill undvika att hon smiter, men jag blev verkligen så rädd när jag såg henne klättra där (3 våningar upp) så det blev den naturliga reaktionen.

Nu har hon i alla fall utegångsförbud i minst en vecka.


Busungen.

Kommentarer:

1 Wikki:

Det var då för väl att allt gick bra med höghöjdsakrobatkatten! Vi bor "bara" på andra våningen men matte kollar näten väldigt ofta eftersom vi klättrar ända upp i taket ibland på jakt efter flygfän... Har rejält grovt hönsnät, så det håller!

Håll dig inne nu Yatzy, du får inte chocka matte så där!

NosPuss Wikki

2 Tess:

Svar Wikki: Jo, matte och husse kollar nätet ofta de också och katterna är aldrig utan uppsikt mer än kanske 5 minuter. Det var allt Yatzy behövde uppenbarligen. Skrämde oss totalt från vettet! Vi har ett mjukt kattnät så att katterna inte ska kunna klättra i det, men att få till ett hål längs en kant gick visst. Så vi ska se över det ordentligt nu :-)

3 Bella:

Naaaaw, tokiga katten!

Tur att det fick bra iaf!

Kommentera här: