Mardrömmar

Jag har inte drömt mardrömmar sedan tonåren, men nu har det satt igång i deluxe-version. Senaste veckan har jag vaknat skräckslagen 3 gånger på grund av mardrömmar. Tar runt 30-60 minuter innan jag kan lugna mig och somna om. Samtidigt så måste jag på toaletten så ofta om nätterna så sömnen tar rejält stryk.

Inatt drömde jag en till mardröm så var jättetrött när jag vaknade vid 10-tiden. När jag nu berättar vad jag drömt så kanske det inte låter så hemskt, men jag har vaknat med bultande hjärta varje gång kan jag säga.

Första drömmen handlade om en teddybjörn som levde. Han levde bara när jag tittade, inte när någon annan gjorde det. Han förföljde mig. Jag kastade bort den en gång, men då kom den springande tillbaka och satte sig bredvid mig och flinade och sträckte ut armarna som för en kram. Sedan flög han på mig och började bitas. Huh!

Andra drömmen så låg jag i sängen och sov (alltså i drömmen också) och vaknade av att det bankade som tusan på balkongdörren. Jag vet inte vad eller vem det var, enda jag var helt säker på var att det eller den ville ha min bebis. Känslan när jag vaknade upp på samma ställe som jag drömt om var riktigt kuslig. Den gången tog det längst tid att somna om kan jag säga.

Tredje drömmen (som jag drömde inatt) så hände en del konstiga saker runt omkring mig. Kände mig betraktad. Sådan som jag är skulle jag undersöka så som ett test lade jag en bok från mig (boken Påtaglig fara av Tom Clancy som jag läste för över 10 år sedan) ett kvarter hemifrån. Gick sedan halva kvarteret och så sa jag "Kom då boken" och då kom den flygande mot mig och landade på min högra fot samtidigt som någon fnittrade i mitt högra öra. Usch!

Jag vore nog en höjdare för en drömtolkare just nu. Varför ska jag börja drömma så konstigt nu för?


Härligt i alla fall att våren är här med både tussilago och vitsippor.

Kommentarer:

2 Bella:

Det är säkert på grund av graviditeten, många tankar och frågor du har som dyker upp i otäcka gestalter!

Hoppas det lugnar ner sig så du får sova lite bättre snart!

3 Mirja:

Man drömmer mkt konstiga saker när man är gravid. Vänta bara du tills du är i slutet hehe

4 pelle:

Fy fan, dröm två har jag också råkat ut för ett par gånger. Sen börjar man, i alla fall jag, dessutom tänka om man kanske inte vaknade "för att man hörde bankandet på riktigt".



Insomniaoffer, javisst!

5 Malin:

Det gick tydligen inte att länka till min googlesökning, men mardrömmar gravid fick många träffar iaf.

Bl.a. de här: http://www.netdoktor.se/graviditet/?_PageId=573

http://www.blimamma.se/grupper?tpc=292

Hoppas de funkar! :)

6 Maol:

Terror på elm street 5 - The dream child effekt måntro?

7 Malin:

Det skrev jag iofs i mitt långa helginlägg. ;)

Men chokladmuffins med chokladkross i och rosa philadelphiaglasyr (det är en blandning av florsocker, vaniljsocker och philadelphia med några droppar röd karamellfärg). Mycket gott! Speciellt om de får stå i kylen nån dag och sen får bli rumsvarma innan man äter dem. :)

8 pelle:

Asch, så länge man bara sett Lejonkungen så klarar man sig bra långt! ;)

9 Helena:

Det beror nog på graviditeten, det händer ju mycket konstigt med kroppen då. ;)

Kommentera här: