Filmen Repo - The Genetic Opera

Spoilers kan förekomma! Det var ett tag sedan jag och Robin såg denna film, men jag var tvungen att låta den sjunka in lite. Den är nämligen minst sagt knepig. Det är en sådan film som man antingen avskyr eller gillar, inget mellanting tror jag. Jag gillade den! Den är morbid, knepig och karaktärerna brister plötsligt ut i sång och dansnummer (jepp, det är en musikal) samtidigt som blodet sprutar (jepp, det är en splatterfilm också).

De flesta i filmen sjunger bra (Anthony Stewart Head förvånar faktiskt med en skaplig röst), men när Sarah Brightman stiger in och sjunger så utklassar hon alla. För er som inte vet så spelade Sarah huvudrollen i Phantom of the Opera-musikalen på 80-talet. Paris Hilton är också med i en roll. Inte en av mina toppliste-skådisar direkt, men jag gillar att hon kan driva med sig själv i alla fall.

Den här filmen är inte en klassisk musikal utan mer en rock-punk-opera-musikal. Det kan ändå vara svårt att hantera att folk bara börjar sjunga då och då, men en bit in i filmen är man van. Ett ganska skoj tema i handlingen måste jag säga och då menar jag inte relationen mellan dotter och far utan själva plastikoperationgrejen.


Köp DVD på Ginza

Kommentera här: