S.O.S. Skottland

Detta program går på en lite skum tid (vardagar 19.00) och på Kanal 9 så jag brukar glömma det, men då jag kommer ihåg det så sitter jag som fastklistrad. Det är riktigt spännande och man får se vilket otroligt föränderligt klimat Skottland har. Ena stunden solsken och i nästa 44 sekundmeter blåst och hagel. Kanal 9 beskriver programmet så här:

"Brittisk dokumentärserie från 2008. Hjärteknipande dramer och extrema förhållanden kombineras när vi möter Skottlands räddande änglar. Vi får vara med om de utmaningar som möter kustbevakningen, sjukvårdare och räddningstjänster i ett av världens mest ogästvänliga och isolerade områden."

Tycker det är lite av en överdrift att kalla det för världens mest ogästvänliga och isolerade områden, men trots att Skottland är otroligt vackert och ofta väldigt gästvänligt så är naturens krafter starka. Det kan verkligen slå om på bara 20 minuter också, så oerfarna kan bli lite tagna på sängen. I gårdagens avsnitt var vädret så tufft att de var tvungna att rycka ut och rädda rejält erfarna klättrare också, så det kan verkligen hända alla. Men bli inte avskräckta. Åk gärna dit! Det är underbart! Poängen är bara att ni ska ta hand om er och vara förberedda.


Vackra vyer!


Otroligt hårt väder. Mannen på stillbilden klarade nästan inte att gå i blåsten.


Kommentera här: