Robinson Karibien

Idag var premiäravsnittet av senaste Robinson-säsongen. Det var ok, tycker jag. Inte så värst spännande än. Men tänkte lite på gruppdynamiken. De är indelade i två lag och i ena är det bara killar och i andra bara tjejer. När man sätter många tjejer i en grupp så blir det lätt mycket snack och tjafs, vilket man kan se i programmet också. Detta är ofta något som förväntas när man är tjej. Så otroligt trist. För kollar man till killarna så är det precis lika mycket mobbing och tjafs där, fast det sker på en lite mer diskret nivå. Att killar är mer rättframma och inte snackar skit bakom ryggen som bara tjejer gör (enligt vissa) hamnar också på sniskan. Uj uj uj, vad de pratar ihop sig och snackar om andra.

Jag tror därför inte att det är så otroligt stor skillnad, utan att det har mer med individer att göra. Sedan är attityden annorlunda gentemot vad män gör än vad kvinnor gör. När män snackar skit - då tänker de strategiskt, när män mobbar - då är det bara kamratskap och "boys will be boys" och så vidare. När män blir arga så sänks oftast tonläget medan det på kvinnor höjs. Är det därför kvinnors bråk refereras till som "kackel" eller catfights?

Tjejerna var överlägsna i första tävlingen också. Det gällde smidighet och balans. Killarna trodde de skulle vinna, men sedan när de förlorade så var det "en tävling som gjord för tjejer". Lite dåliga förlorare eller?

Och nu till något helt orelaterat:


Kommentarer:

1 S A N N A S . R U M:

Väldigt söt blogg du har (:

Hur mår du idag?

2 Maol:

aww katten har napp ^_^

3 Tess:

Svar Maol: Ja, visst är den söt :-) En bebis ska vara hos sin mamma. Hoppas folk har fattat att det är 12 veckor som gäller numera och inte 8 veckor som för 10 år sedan.

Kommentera här: