Läst klart: Zorro - Så föddes legenden av Isabel Allende

Jag har sedan jag var liten gillat Zorro. Följde de svartvita äventyren som gick på SVT på 80-talet, har skaffat filmerna på dvd och på senare år har jag även sett tv-serien i färg (90-talet) och de senaste filmerna med Antonio Banderas. De nya filmerna är väl ok, men jag har alltid gillat de äldre bäst.

Denna bok handlar om uppkomsten av legenden Zorro (som titeln så väl säger). Man får följa Diego de la Vega från födsel tills han är i 20-årsåldern. Den korta epilogen i boken utspelas när han är i 40-årsåldern. Vissa partier i boken är väldigt utdragna och tråkiga, i mitt tycke, men överlag så förs man snabbt vidare och boken är välskriven och drar in en i Zorros värld. Eftersom jag sett och känner till vad som händer i serierna och filmerna så var det kul att se hur detta knöts ihop i boken. Men man behöver inte känna till Zorro i förväg för att tycka om boken. Det lägger dock till en liten extra charm om man gör det.


Framsidan av pocket-utgåvan.

Betyg

Kommentarer:

1 Joakim:

neej, eller hur! Ibland blir man bara så trött på gnälliga människor!! :S;P

2 Pamie:

Zorro tittade jag också på när jag var liten. Dock har jag faktiskt inte sett de nya filmerna med Antonio Banderas.



Sv: Oj, ja det var lite "dyrt" men allt är relativt. Att den håller länge väger ju över. Den vi köper nu tar slut på 1 vecka :/

3 Anonym:

sv hej ja alltid lika roligt hoppas du får en bra långggggggggg helg

4 Anonym:

haft en bra dag? :)

5 ävelicious:

tack för din röst ;)

6 Bitte:

Jag håller fullständigt med dig. Ett mycket bra och mogen skriven kommentar. Skönt med människor som engagerar sig och inte bara funderar på vilken foundation de ska köpa för att dölja sina finnar =0)

Vårkram i solen till dig!

Kommentera här: