Dödens våning (Para entrar a vivir)

Spoilers förekommer. Efter att jag sett [rec] och gillat den så blev jag lockad att hyra Dödens våning av samma regissör. Jag tycker aldrig att den når samma spänningsnivå som [rec], men jag gillade den. Det enda som störde mig var att man använde skakeffekt på kameran eller filmbilden (det känns nästan som att effekten lades på efteråt) ibland. Det ökade inte på spänningen utan störde bara. Det är stor skillnad på att ha en handhållen kamera och vara skakig och att lägga på skakeffekt. Det första är naturligt och det andra ser bara tillgjort ut. Dessutom passar det inte i en film som inte är en film filmad i filmen, om ni förstår vad jag menar. [rec] är en film filmad i filmen. Blair Witch Project är ett annat exempel.

Det jag gillade med filmen var känslan. I en del filmer vet man från början att det är kört så man får aldrig upp hoppet för karaktärerna. När en skräckfilm lyckas hålla hoppet vid liv är det riktigt bra gjort av filmskaparna. Man engagerar sig mer då. Om jag inte blir indragen i en film så brukar jag inte gilla den. Dessutom känns det som att historien i denna film inte är helt osannolik. Med tanke på att folk i verkliga världen lyckas gömma undan människor och göra vad de vill med dem så är det riktigt skrämmande.

Kommentarer:

1 Mitsukai:

Personligen blev jag besviken på rec. Inte alls skrämmande, och inga nya idéer från skräckvärlden.



Slumrade vid fler tillfällen av tristess, och då är det illa XD

2 Tess:

Svar Mitsukai: Själv så levde jag mig in i filmen och sånt gillar jag :-) Inget nyskapande, men det har jag inte sett på väldigt väldigt länge så det förväntar jag mig aldrig.

Kommentera här: