Göteborg och Edguy

Morgonen den 2 februari började resan mot Göteborg. Förutom jag själv så var Annie, Pernilla och Kenneth med. Väl framme i Göteborg köpte vi baguetter på Subway och inväntade Dick som kom med ett tåg från Småland. När vi sedan skulle till Nice Bed and breakfast och checka in så blev jag glatt överraskad över att det låg så nära det vandrarhem där jag bott så många gånger. Det innebar att jag kände till området väldigt bra, men att jag samtidigt fick utöka min mentala karta över Göteborg eftersom det ändå låg cirka 2,5 kvarter utanför "mitt" område. Vi blev dock inte så glada när vi såg att slutspurten bestod av en rejält brant lång backe, men vi tog oss uppför den.



Annie och Kenneth förfestar på Kenneth's och Dick's rum.


Före konserten gick vi och käkade på Monte Bianco som hade den godaste Margherita jag någonsin ätit! Sedan drog vi bort till Trädgårn där konserten skulle vara. Det var två förband: H.E.A.T. och All Ends. Strax efter klockan 21 gick Edguy på och det var rejält röj nere på golvet ibland. Jag höll mig därifrån för jag ville kunna se något och de flesta är längre än mig på hårdrockskonserter. Lokalen var inte så stor så jag såg väldigt bra en bit längre bak. De spelade tyvärr inte min favoritlåt Sacrifice, men de spelade en massa annat bra! Efteråt var vi väldigt trötta så det blev tillbaka till Nice. Så skönt att sträcka ut på sängen.

Dagen efter drog jag tidigare från Nice än de andra. Hade Movieline i sikte, ett ställe som är ett måste att besöka för både mig och sambon Robin när vi är i Göteborg. Det blev några filmer där. Köpte When worlds collide och Gullivers Resor (tecknat som jag och syrran såg som barn) till mig själv, en Gullivers resor till syrran och Watchers (baserad på en Koontz-bok) till Robin. När primärmålet var avklarat så gick jag runt lite här och där på smågator och kollade i affärer tills jag till slut kom till Kompassen. Gick runt lite där och avslutade med en tur på Nordstan. Blev lite småköp, mest på rea.


  
Under mitt strosande i Göteborg hittade jag en del roliga saker.


Till tågresan hem hade jag införskaffat kycklingspett med ris på Nils Kebab på Nils Ericsson-terminalen. Har blivit standard att göra så när jag är i Göteborg. Den är helt underbar! Det finns ett sushi-ställe som har samma sak, men de är nyttiga medan man på Nils Kebab kan få rätten indränkt i sås vilket är min grej.

Kommentarer:

1 Linda:

hehe okej den serien såg aldrig jag;)

Allt bra med dig???

2 Tess:

Svar Linda: Moonlight är en av mina "nya" favoritserier. Gillar mest äldre annars :-) Har den på dvd nu. Här är allt bra. Har återhämtat mig någorlunda efter Göteborg :-)

Kommentera här: