Nej till byte av valuta

En icke-fastställd statistik har tagits fram angående svenskarnas inställning till euron. 44% säger ja, 42% säger nej och 14% vet inte. Jag hoppas verkligen att det inte ser ut så på riktigt. Jag hoppas att folk fortfarande är kritiska till valutan. Det enda man behöver göra är att ta en tripp till ett euro-land för att se de tokigt höga priserna sedan införandet av euron. Jag har varit till Finland både före och efter de fick euro, så jag har sett det.

Politikerna är oroliga för att vi inte får vara med och bestämma fullt ut eftersom vi inte är med i EMU, men förstår de inte att om vi går med så lämnar vi bort den lilla makt som fortfarande finns kvar i Sverige? Medlemsskapet i EU kostar många miljarder varje år och för detta får vi sitta med och ha illusionen av inflytande och så får man inte glömma de miljoner vi får i EU-bidrag.

Samtidigt lider vi av en finanskris med varsel nästan överallt, lönesänkningar på en del arbetsplatser för att folk ska kunna ha kvar sina jobb, indragningar på vård och skola, försämringar av möjligheten till att plugga upp betyg på komvux för vidare studier, utförsäkring av riktigt sjuka människor som ska ut på den för tillfället icke-existerande arbetsmarknaden. Eftersom EU är medvetna om krisen, varför inte minska medlemsavgiften drastiskt så att varje land kan få åtgärda sina egna problem? Med tanke på detta...vad skulle det i tillägg kosta oss att gå med i EMU och byta valuta till euro? Hoppas folk tänker till lite! Jag säger fortfarande NEJ till euron!

"– Min enda tolkning är att vi är ett litet omvärldsberoende land. Man kanske tycker att man vill ansluta sig till en större ekonomisk samfällighet i tider av kris, säger Carl Tammer.

Den svenska ekonomiska krisen hade förmodligen varit värre om Sverige redan haft euron. Sverige har sannolikt tjänat på att stå utanför under de 10 år som gått sedan eurosamarbetet började." Källa: Sveriges Radio, 15 december 2009.

För hela artikeln följ denna länk.