Film Babel

Spoilers kan förekomma! Förväntade mig att denna film skulle vara seg, men det var den verkligen inte. Genom att visa blandade klipp från fyra olika öden så kanske man även kunde få ett hoppigt intryck, men det fick jag inte heller. De fyra olika öden som visades var även ihopkopplade, något som man misstänkte från början.

Det var en väldigt intressant film som väckte många tankar. Hur kan människor som är så totalt lika i grund och botten ha så totalt olika seder, kulturer och traditioner? Som uppväxt i en västerländsk kultur blev jag riktigt nyfiken på vad för drömmar och förhoppningar man har som barn boende i öknen i Marocko till exempel. Hur ser man på sitt liv där? Vad anser man om det västerländska?

Skådespelarna känns väldigt trovärdiga i sina roller. Sådant brukar vara tydligt då man glömmer att det är skådespelare och bara ser karaktären. Brad Pitt är väl den mest kända i filmen och för någon som är så känd kan det vara svårt att bli sedd för sin prestation och inte för vem man är. Jag tycker han lyckas bra i denna film. Efter första scenen glömde åtminstone jag bort att det var han. Den minst engagerande historien i filmen var den som utspelade sig i Japan, i mitt tycke. Den delen tyckte jag bara var ett onödigt avsteg från resten. Rekommenderar denna, men förbered er på grym realism!


Köp DVD på Ginza

Kommentera här: