Vård av katt

Idag lämnade jag Yatzy hos veterinären klockan 8 på morgonen. För att sysselsätta mig under tiden hon var inne så pluggade jag, tvättade lite kläder, diskade och såg på Lilla huset på prärien. Vid halv 12 ungefär ringde de och sa att hon var vaken. Jag blev så glad! Är alltid lite nervöst med sövning, tycker jag. Hon var inne för att bli steriliserad, ID-märkt och vaccinerad. Hon var dåsig då vi kom hem men nu har hon piggnat till och ätit. Jag har fått stänga dörren till tvättrummet för hon vill hoppa upp på tvättmaskinen. Inte så bra att hoppa första dagen med stygnen. Just nu ligger hon och är grinig på tratten. Jag tror inte det finns en enda sak här i lägenheten som hon inte krockat med. Så skönt att det är gjort nu i alla fall! Önskar fler kunde kastrera och sterilisera sina katter så det inte blev så många utkastade, oönskade kattungar. Ett liv ska vara efterlängtat och älskat!


Avskyr tratt!

Kommentarer:

1 Helena:

Hej

Har själv en honkatt som blev kastrerad och idmärkt

för två veckor sedan.

Dom två första dagarna gick bra men sen kom behovet av frihet.

Vi tog bort stygnen i måndags så nu kan hon vara ute i vårsolen igen.

MVH Helena

2 Elina:

Naaw söt kisse :)

3 Junitjej:

STackars katt!

4 Helena:

Vilken fin katt! =) Och jag håller helt med dig angående sterilisering... Själv har jag en hankatt och såg till att kastrera honom när han var runt ett år (nu är han tio).

5 Pamie:

Men lilla söten! Kommer ihåg min lille som också fick ha tratt på sig efter, de var inte lätt! Men det är för deras eget bästa! :)

6 Johanna:

Vilken sötis :D

7 Anonym:

stackars katt :-(



Hej missa inte min tävling du har chans att vinna en klocka motivera bara kort varför just du vill vinna :-D LYCKA TILL

8 L8:

Hej hej!!



Vi steriliserade vår katt förra måndag och hon var precis som din katt. Vår katt hatar struten. När man har haft den av för att leka och lite annat sånt så springer hon och gömmer sig när hon ser struten...



9 Beatrice:

Så söt :) Hon liknar min katt -Kaisa.

Skönt att "operationen" gick bra!

10 malin den bästa:

aauw så söt katt:)

11 Kim:

Min kisse försökte få av sig tratten mot dörrfodret. Och hennes bror satt och retade henne, han tassade på tratten hela tiden å använde den som leksak. :p

12 klara:

söt katt! :D

13 Gina:

Mina katter fick också allt det ordnat för snart två veckor sedan. Det var inte alls kul att gå omkring med den där tratten. Som tur är kan man ta av den redan efter en vecka. Såren läcker otroligt fort.

14 Emma:

Håller med om att fler skulle kastrera/sterilisera sina katter. Samma sak med hundar. Min hund mår mycket bättre sedan han kastrerades.

15 sofie:

Kan inte annat än hålla med, allt för få tar ansvar för sina djur.. Det ingår när man skaffar katt eller hund med för den delen om man inte ska ha den i avel.. ha det gött! kram

16 Anonym:

Håller med dig. Det var typ det första jag gjorde när jag fick min kisse.

17 Angela:

Naw, stackars Yatzy flickan.

Jag minns när min lilla katt blev steriliserad för ett år sen, jag var så orolig hela dan. Sen när hon kom hem var hon så dimmig den lilla tösen...

Men nu slipper vi som du sa, kattungar som sedan blir hemlösa... :-(



Have a nice day!

18 marlene:

håller absolut med. blir så jävla arg när folk inte kan sterilisera sina katter. å sen dödar ungarna eller nåt..

19 Christina:

Sant, många fler borde kastrera/sterilisera sina katter. Så många som tar död på de små stackarna annars ju!

20 Cecilia:

Hej!

Nu är ju iofs ingreppet gjort men till framtiden kan det vara bra att veta att det finns veterinärer som gör dessa operationer med titthålskirurgi. Mycket mindre läkningstid och MYCKET mindre sår som ska sys ihop. Katterna repar sig på halva tiden jämfört med vanligt ingrepp.



Kan bara hålla med dig, alla katter som går ute borde steriliseras/kastreras och id-märkas.



Glöm inte att registrerar märkningen bara! =)



Titta gära in på vår förenings hemsida. Vi hjälper hemlösa katter till ett bättre liv. www.raddakatten.se



Vänliga hälsningar

Cecilia

21 Nathalie:

Har själv en katt, hane. Vi adopterade honom då hans mamma var hemlös och hittades när hon var dräktig. Så fort han blir könsmogen ska vi också kastrera honom och samtidigt Id-märka honom. Håller med dig om att alla som har ute katter bör göra det.

22 Barbro S:

Håller med, det är ju oftast okastrerade hannar som stör. Kattmamman till de jag har idag steriliserade jag när hon hade fyra kattungar (16v) och det var inte lätt att hålla dem isär tills hon läkt någorlunda.

23 Linda:

Ah jäkla tratt inget kul alls!

Ah nu skiner solen o det skall lbi fint väder hela påsk,gott då skall det ordnas för fest=)

24 Tess:

Svar Cecilia: Självklart registreras hon också :-) Ser ingen poäng med ID-märkning om man inte fullföljer det. Har hört talas om titthålssteriliseringar, men tyvärr är det en bit bort från där jag bor. Hoppas det sprider sig till andra delar av landet också! :-)

25 Cecilia:

Hej... igen!

Trodde egentligen inte att du INTE registrerade din katt. Skrev det mest som en påminnelse till alla som läser det. Tyvärr alldeles för många som inte vet att man aktivt måste reg sin katt efter märkningen.

Du verkar ha många läsare så jag passade bara på att klämma in faktan... ;o)



Ha en bra kväll!

26 anne:

Vi har en hittekatt, en hanne, som vi ska sterilisera innan vi släpper ut honom. Enligt veterinär jag frågat är det OK att sterilisera hannar så fort testiklarna kommit ner. Vi bor också på landet så för våra katter är det verkligen bra miljö. Så länge de inte får idéer om att ge sig iväg hemifrån, sån´t vet man ju aldrig med katter.



Lycka till med din kisse! :)

27 andrea:

Söt katt! Hoppas att hon kan hoppa upp på sin tvätt maskin igen snart :D

28 Deniesé:

Va söt! :D

29 Jenna:

jättelik min pojkväns katt ;) sööt!

30 sara:

haha va söt kissekatt :) jag håller helt med, verkligen..

31 Maria:

Det var klokt att göra det. Jag har också en liten katt som jag planerar att sterilisera. Vet du om det är i någon speciell ålder man ska göra det? Vad vaccinerade du emot?

Mvh Maria

32 Tess:

Svar Maria: Hon vaccinerades mot kattpest och kattsnuva. Enligt min veterinär så kan man sterilisera när som helst efter 6 månaders ålder. I en del fall även tidigare. Det beror mycket på katten. Jag väntade tills min Yatzy blev 11 månader p.g.a. att hon alltid varit så liten. Hon är hittekatt och var rejält undernärd. Jag ville "göda" henne lite innan så att hon hade mer krafter.

33 Petra:

Håller med. fler borde sterilisera/kastrera sina katter. det har jag alltid gjort! :)

34 Maria:

Söt katt! :) Det är snart ett år sedan vi steriliserade våra kattor, man får allt lite ont i magen när man ser dom drogade sådär när dom kommer hem. Men tror också absolut att det är för deras eget bästa. Nu är dom så glada och nöjda :)

35 Melissa:

Åh jag kommer ihåg när min katt vart det. Hon var så groggig när hon kom hem med tratten och ramlade flera gånger haha. Så söt...:p

36 Emma:

SV: Nej tur som är så känner man sig betydligt yngre! :)



Håller med! Det ska inte handla om pengarna. Visst det är dyrt, men det är det absolut värt! För allas bästa.

37 Pamie:

Sv: Det tycker jag du ska göra, den är rolig och riktig 80-tal! Åh men Dallas, kult! :) Själv följde jag en serie som hette Santa Barbara, men det var när jag bodde i Frankrike... vet inte om den visades här?!



Ah snart finner hon nog sig tillrätta igen! :)

38 sofie:

Tack :D mina djur är mina hjärtevänner

39 Agilitydream:

Du skulle se hur min Border collie betedde sig när hon hade tratt. Gud vad jag garvade. Men till slut blev hon van och störde sig inte av den. Min lilla gumma. Det är tur att det finns tratt, de är himla bra.

40 Jenny:

Åh! Jag kommer ihåg när min kisse skulle märkas och steriliseras. hon var knappt 8 månader då. Men hon var så himla liten då, vet inet om hon vägde ens 1 kg.. Så när hon kom hem låg hon i mitt knä i flera timmar och bara stirrade eller sov. Det var så himla jobbigt, och hon var så jobbig på nätterna när alla skulle sova, då skulle hon ha mat och vatten och hon var så "=¤(/¤%%"#¤/ sur på mig för att hon hade tratten att hon åt sååååå sakta.. ish, tur du hade som fick hem en lite piggare kisse :)



Är hon stor? :)

41 Eva:

Söt kisse! :)

Vi kastrerade våra två katter (en hona och en hane) för ca 1 år sen, dom är 1 år gamla. Då blev dom även id-märkta o vaccinerade.

Nova tyckte de var jättejobbigt med tratt o hon krockade med ALLT!



Var inte lätt heller när hennes busiga bror skulle lägga sig i hela tiden, men de gick bra o efter bara några enstaka dagar lärde hon sig att busa o röra sig ganska bra med tratten. :)



Men de var skönt när vi kunde ta bort den helt, både för henne o oss! ;-)

42 Angela:

Naw tack så mycket xD

(ang håret)

43 Kim:

Ja han tycker väl att hon ser konstig ut med tratten. :p

44 Nathalie:

Ja absolut! Och detsamma gäller hankatter, dem mår också bättre efter det blivit kastrerade. Och det underlättar dessutom för ägaren för hankatter har en tendens till att skrika mycket när dem blivit könsmogna, på nätterna bla. Sen märker dem ju revir och vill gärna vara ute hela tiden och jaga honkatter. Så hankatter blir mycket lugnare och harmoniska :)

45 Emma:

SV: Ja, tyvärr är det ju så. Och i många fall är dom till och med gratis.

46 Elina:

sv: Ja han är så söt så :)

Ja, det är riktigt härligt att våren är på väg nu :)

47 Johanna:

Väldigt bra att kastrera och sterilisera och även id-märka katter :) Ska börja jobba ideellt för en kattklubb i Jämtland, de får in ca 300 katter om året, hälften av dem hittar de ägarna till, resten får bo på kattklubben tills någon vill köpa dem. Jag köpte min katt där :)

48 Emma Damm:

Åh min vovve har också tratt på sig just nu :( hoppas att det blir bättre med kissen snart!

49 Alexandra:

jag håller med dig, jätte bra att kastrera katten. Min katt var också sur på den där tratten, men så söta dem är i den =)

50 Erica:

Vi har fem katter här i huset nu och älskar katter. Hankatten, Petrus, är kastrerad sen i januari och han blir ett år nästa månad. De andra är honkatter och är alla osteriliserade. Nu då vi inte vill ha fler katter eftersom det blir för många, även för oss, så funderar vi på att sterilisera. Men jag är så orolig för det, att det ska hända något och så. En vetrinär sa en gång att katten kan blöda ihjäl om den skulle vara dräktig (och ingen visste om det innan). Men även om man är säker på det och har haft katten inne innan steriliseringen, är det verkligen helt ofarligt då..? Jag vill inte att nåt ska hända med våra älsklingar ju...

51 Cityprincess:

vi kastrerade våran katt, jag hatade när han hade tratt! :(

52 bitte:

Åh söt misse. Min tjej kastrerades för typ 2 veckor sen. Gick fin fint som tur var, var välidgt nervös. Men hon slapp tratten. Hon blev sydd med stålstygn och det var bara att hålla koll på henne.

53 andrea:

sv: hihi trevligt :) hur länge ska hon ha den? :D

54 Nitania:

Hejsan! Sista chansen nu, att delta i min supertävling. Tävlingen avslutas idag, och nu har du chansen att vinna en röd digitalkamera från Samsung S630 Fantastiskt va? Även hela 14 tröstpriser utlovas! Delta nu: http://nitania.blogg.se/2009/march/utkast-ny-tavling.html Vem som vunnit avslöjas imorgon!

55 Pamie:

Ah ok. Men jag tror att den serien kanske inte slog igenom lika stort som Dallas och dynastin.

56 Anna:

Vilken söting! =)

Vad skönt att det gick bra.

Själv så har jag en underbar man där hemma, min Jack Russell, Sigge. =)

57 Tösabiten:

Jag kastrerade min honkatt och idmärkte samtidigt för några år sedan. Jag var så orolig när jag lämnade henne hos veterinären =) Hon var riktigt dåsig när hon kom hem och låg tillsammans och sov med oss i sängen hela nätterna =)

58 Beatrice, blivande mor - äntligen! ♥:

Ja, precis. Den brun/vit/svarta katten är Kaisa :)

Jättesöt! Hur är allt annars med er?

59 Cityprincess:

nejnej ! min mamma är snart 40 och hon har läst alla böcker flera gånger hahahhahahah .

60 Jenny:

sv: Kitty, som min kisse heter, väger knappt 2 kg nu och hon är två år sedan i tisdags.. Och veterinärerna säger att hon är väldigt liten..

61 Cityprincess:

jasså , är den bra då :D?

62 Crawfoord:

Jadu, att ha tratt ser inte så roligt ut : /

63 LuxuryPink - en blondins syn på saken!!:

sv; mmmm allt e det skit i!! såg att vissa ekologiska viner till exempel innehåller e-ämnen :/

64 Pamie:

Svar: Är så glad att de fick komma hem till tryggheten. Förstår inte att det finns så elaka och hemska människor!



Haha ja precis, det var dagens samtalsämne. Håller med dig... synd att det inte längre är så.



Hur mår din kisse? :)

65 Sofia:

"Ett liv ska vara efterlängtat och älskat"

Håller helt med dig!:) Glad påsk!

66 Christina:

Svar: Ja, färgerna spelar stor roll när det gäller blommigt.



Tyvärr så vill ju de flesta (inte alla) människor lägga ut pengar på att kastrera/sterilisera sina katter. Men tänker ju att katter är så självständiga och att de slipper dras med det typ.. Men om man verkligen tänker efter så är det inte så mycket pengar man lägger ut på ett sånt ingrepp igentligen så fler borde lägga ut den summan och ta ansvar för sina djur.

67 Emma Damm:

Sv: Ja verkligen!

68 jossan:

tack! ^^ allt bra?

kram

69 Jenny:

sv; ja hon blir inte större än såhär tror jag. hoppas väl lite på att hon blir något större men blir hon itne det bså blir hon inte det. :)

70 Sabine:

Såna här inlägg gillar jag, det visar att det finns hopp för mänskligheten. Vi har 100.000 hemlösa katter i Sverige, och ändå kan folk inte se till att kastrera sina katter, jag kan inte fatta det. "Jag har inte råd" är den sämsta ursäkten man kan komma med, för då borde man inte ha katt.

Förstår att hon är trött på tratten, det skulle jag också vara om jag var hon, haha! Fin katt du har!

71 Erica:

Svar: - Låter bra det om rutiningrepp. Men du tror inte vi behöver vara oroliga då? <3

72 Linda:

Ja riktigt bra så det får bli invigning av den på lördag,fest hela helgen här,jippie kommer massa vänner o har vi tur med vädret så blir det nog årets första kubbturnering=)

Njae smakar ju inte samma som en riktigt kolgrill,men bor man itne på landet i hus som vi, vad gör man?

Hoppas du får en kanonbra påsk bästaste!

Många kramar!

73 Pystepan:

Hur länge måste du ha den där trattän? Hjälper din matte dig att skriva i bloggen? Jag klarar dät själv ja.



Jag ska också kastreras snart män visste inte att jag skulle ha en sån där sak runt huvudät. Du är göllig. Vill du bli min kompis?



från Pystepan

74 angelica:

Åh jag blir så glad när jag läser eller hör folk som verkligen bryr sej om sina katter! alldeles för mkt katter som blir behandlade som skit.

Vill du så kan du vara med och tävla om en klocka hos mej.. mvh angelica

75 Johanna:

Tycker det med att dem ska kastrera, som kattägare tycker jag nästan att det skulle vara deras plikt :)Jobbigt med tratten, men söt. Min hund skada tassen fför inte så längesen då fick han gå med en och han krocka med allt och alla. Men efter 2 dagar så slapp han den för han rörde inte tassen så var härligt. ha en bra helg, glad påsk!

76 moa:

Jag har en hankatt på 18 månader som inte är kastrerad. funderar dock på att göra det, men det tar emot. Han är nämligen en dyr raskatt... men det blir nog kastrering nu snart ändå. Snällast mot katten, annars blir de ju skogstokiga i mars :P

77 Hanna:

Vi seriliserade våran katthona pga att vi inte vill ha kattungar, nu har vi henne än så länge henne som innekatt men funderar på att släppa ut henne till sommaren. Kom på sedan att vi skulle ha ID-märkt henne också....Fast det går ju ta senare. Och inte gillade våran katt denna tratt heller....Det var så synd om henne....



Hoppas du får en fin påsk.

78 jazzy:

Det skulle nog behövas. Hoppas lille yatzy mår bra nu =)



Glad påsk!

79 Nathalie:

Helt rätt! Jag önskar också att fler kunde inse hur viktigt det är att kastrera och sterilisera sina katter!

80 Alexander ( Stockholms tingsrätt):

Heh jag har en katt... Gillar inte delen i kattens liv då den kastreras...

81 Tarja:

JAg tycker precis som du angående strelisering och kastrering. Men min katt lev helt knäpp efter stereliseringen. Hon började kissa var det behagade henne och bajsa i min dotters rum. Hon lev även lite aggresiv mot oss...

82 Tarja:

Jag tyckte oxå detr var konstigt men de sa på blå stjärna att en del katter kan förändras och tydligen var hon en av den lilla skara som gör det... tyvärr

83 Inspirera Mera:

Jag kan inte annat än hålla med! När vi kastrerade våra katter så behövde de inte ha en tratt, men jag antar att det är olika hos olika veterinärer.

Kram Sandra

Kommentera här: